Rychlé hamburgery
20 min.
Ingredience
- 40mililitrůKečup
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůMaso mleté - mix
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůOregano sušené
- 1kusSalát ledový
- 2kusyRajčata
- 4kusyBulky toastové
- 4plátkySýr Eidam cihla 30%
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
40 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na jemno nakrájenou cibuli smícháme s mletým masem, vejcem, osolíme, opepříme a přidáme oregano. Ze směsi uděláme placky, které opékáme na rozpálené pánvi, nejlépe s nepřilnavým povrchem, na troše oleje asi 4 - 5 minut z každé strany.
- 2Toustové bulky rozkrojíme napůl, spodní část potřeme kečupem a naplníme. Začneme listem ledového salátu, na který položíme hamburger, plátek sýra a nakonec 2 - 3 plátky rajčete. Bulku přiklopíme vrchní částí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.