Rychlé krupico-tvarohové knedlíky

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2005 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
58 g
Sacharidy
307 g
Vláknina
12 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Měkký tvaroh utřeme se solí a vejcem. Přidáme dětskou krupici a podle potřeby strouhanku, jen abychom docílili tuhost těsta. Mělo by být vláčné, více polotuhé. Důkladně ho prohněteme a dáme na pomoučený vál, vyválíme z něj placku silnou asi 3 cm. Formičkou o průměru 4 cm vykrojíme malé bochánky.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry osolené vody. Knedlíky opatrně naházíme do vroucí vody a vaříme přibližně 13-15 minut (podle velikosti).
  • 3
    Než se knedlíky uvaří, v pánvi rozpustíme máslo, na něm osmažíme dozlatova strouhanku, poté přimícháme krystalový cukr se skořicovým cukrem a pánev odstavíme z plotny.
  • 4
    Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, posypeme osmaženou strouhankou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.