Rychlé krupico-tvarohové knedlíky
30 min.
Ingredience
- 250gramůTvaroh tučný
- 1,5špetkySůl
- 250gramůKrupice dětská
- 200lžicStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- Na ozdobení
- 200gramůStrouhanka
- 1kusSkořicový cukr
- 150gramůMáslo čerstvé
- Na vaření
- 3litryVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2005 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
58 g
Sacharidy
307 g
Vláknina
12 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Měkký tvaroh utřeme se solí a vejcem. Přidáme dětskou krupici a podle potřeby strouhanku, jen abychom docílili tuhost těsta. Mělo by být vláčné, více polotuhé. Důkladně ho prohněteme a dáme na pomoučený vál, vyválíme z něj placku silnou asi 3 cm. Formičkou o průměru 4 cm vykrojíme malé bochánky.
- 2V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry osolené vody. Knedlíky opatrně naházíme do vroucí vody a vaříme přibližně 13-15 minut (podle velikosti).
- 3Než se knedlíky uvaří, v pánvi rozpustíme máslo, na něm osmažíme dozlatova strouhanku, poté přimícháme krystalový cukr se skořicovým cukrem a pánev odstavíme z plotny.
- 4Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, posypeme osmaženou strouhankou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.