Rychle vyrobený domácí chutný tavený sýr

7 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
98 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
90 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do rendlíku nalijeme mléko, rozdrobíme do něj tvaroh a mícháme při nižší teplotě do doby, až se roztaví. Pak do síta položíme čisté plátno a tvarohovou směs nalijeme do síta s plátnem. Plátno zavážeme a tvarohovou směs necháme odkapat. Trvá to i 1-2 hodiny. Poté odkapaný tvaroh dáme do rendlíku s 1 lžicí rozpuštěného másla, 1/4 lžičkou soli a 1/4 lžičkou jedlou sodou. Tvarohovou směs stále při mírné teplotě mícháme, jakmile se začne tavit, přidáme najemno nakrájenou pažitku, podle chuti můžeme sýr ještě dosolit. Pak sýrovou hmotu dáme do kelímku, když vychladne, kelímek uzavřeme a odložíme do chladničky. Tavený sýr konzumujeme až druhý den.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.