Rychlokvašené okurky
25 min.
Ingredience
- 2kilogramyOkurky
- 2,5litryVoda pitná
- 3lžíceSůl
- 2kusyKopr čerstvý
- 6kusůVinné listy
- 20gramůPepř černý celý
- 6stroužkůČesnek
- 50gramůKřen
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Potom ji stáhneme a necháme mírně vychladit.
- 2Okurky nakládačky důkladně opereme a propícháme párátkem. Připravené okurky naskládáme zhruba do poloviny pětilitrové láhve. Potom vložíme polovinu kopru, pepře, vinných listů, oloupaného česneku a na tenká kolečka nakrájeného křenu. Opět dáme okurky a navrch dáme kopr, vinný list, česnek a křen.
- 3Připravené okurky zalijeme teplou osolenou vodou. Lahev přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo po dobu sedmí dní kvasit.
- 4Vykvašené okurky jsou připravené ke konzumací. Přemístíme na chladné místo, kde je můžeme uschovávat další týden.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.