Rychlokvašené okurky

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Potom ji stáhneme a necháme mírně vychladit.
  • 2
    Okurky nakládačky důkladně opereme a propícháme párátkem. Připravené okurky naskládáme zhruba do poloviny pětilitrové láhve. Potom vložíme polovinu kopru, pepře, vinných listů, oloupaného česneku a na tenká kolečka nakrájeného křenu. Opět dáme okurky a navrch dáme kopr, vinný list, česnek a křen.
  • 3
    Připravené okurky zalijeme teplou osolenou vodou. Lahev přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo po dobu sedmí dní kvasit.
  • 4
    Vykvašené okurky jsou připravené ke konzumací. Přemístíme na chladné místo, kde je můžeme uschovávat další týden.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.