Rychlý hrnkový koláč s višněmi
35 min.
Ingredience
- 270gramůCukr krupice
- 2,5decilitryOlej slunečnicový
- 3kusyVejce slepičí
- 335gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 2špetkySůl
- 1,25decilitryMléko - podmáslí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceStrouhanka
- 800gramůVišně
- 3lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Zralé višně v sítu omyjeme pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Do mísy nasypeme krupicový cukr, přilijeme slunečnicový olej, přidáme vejce a promícháme. Postupně za neustálého míchání přisypeme polohrubou mouku s práškem do pečiva, dochutíme 2 špetkami soli a přilijeme podmáslí. Vše důkladně promícháme a těsto nalijeme na plech, který jsme si vytřeli máslem a vysypali strouhankou. Po celém těstě rozložíme višně, posypeme je moučkovým cukrem a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 190°C - 200°C přibližně 20 minut. Když jsou okraje těsta dozlatova upečené, koláč vyjmeme z trouby, vychladlý nakrájíme na čtverce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 27. 11. 2015
Rychlý hrnkový koláč s višněmi
Višně jsem použila mražené bez pecek, bylo jich jen 500 g. V ingrediencích je buď mléko nebo podmáslí, tak jsem zvolila mléko a oproti receptu jsem musela dát o malinko více. Pekla jsem na plechu vyloženém papírem na pečení. V receptu je docela dost oleje i cukru, mě osobně koláč příliš "neoslovil", ale někomu třeba může chutnat, tak nebudu hodnotit negativně.