Rychlý korejský bůček
70 min.
Ingredience
- 500gramůVepřový bok
- 1kusCibule
- 1kusŘedkev bílá
- 1,2litryVoda pitná
- 2kusyPórek
- 150mililitrůOmáčka ústřicová
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžíceChilli papričky - vločky
- 1lžičkaSójová pasta Miso
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
36 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.
- 2Ředkev oloupeme a nakrájíme na kostičky (popřípadě můžeme použít i kedlubnu).
- 3Česnek utřeme.
- 4Vodu, cibuli, ředkvičku a bůček dáme vařit na 40 minut do tlakového hrnce. Poté pomaličku upouštíme páru – trvá to tak 15-20 minut.
- 5Z vývaru vytáhneme všechno – maso dáme zvlášť, a ředkvičky s cibulí také zvlášť.
- 6Vývar osolíme a promícháme. Necháme 10 minut odstát.
- 7Mezitím nakrájíme bůček na kousky velikosti sousta.
- 8Pórek nakrájíme na půlkolečka a spolu s chilli vločkami je dusíme 3 minuty doměkka. Přidáme ústřicovou omáčku a chvíli smažíme. Poté zalijeme vývarem, vrátíme maso, přidáme utřený česnek a pastu. Osolíme a opepříme podle chuti. Prohřejeme.
- 9Nakonec ještě do směsi vyklepneme obě vejce a promícháme.
- 10Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 30. 3. 2017
Rychlý korejský bůček
Vynikající tipna bůček 😉