Rychlý olivový koláč

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
37 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Koláčovou formu o průměru 20 cm a výšce 5 cm slabě vymažeme máslem. Na dno položíme pečící papír.
  • 2
    Vypeckované olivy dáme do misky a obalíme ve 2 lžících odvážené mouky. Zbývající mouku prosejeme s práškem do pečiva.
  • 3
    Vejce v misce mírně rozšleháme, přidáme cukr, sůl, pepř, postupně všleháme mléko a olivový olej. Do vaječné směsi zapracujeme připravenou mouku, přidáme obalené olivy a zamícháme. Těsto přendáme do koláčové formy a povrch uhladíme.
  • 4
    Koláč pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Po této době zmírníme teplotu na 160 °C a pečeme dalších 15 minut. Po upečení jej necháme chladnout 20 minut ve formě. Poté koláč vyklopíme a necháme zcela vychladnout. Skladujeme v dobře uzavřené nádobě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.