Rychlý olivový koláč
75 min.
Ingredience
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 250gramůOlivy černé
- 1lžíceCukr krupice
- 125mililitrůOlej olivový
- 4kusyVejce slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
37 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Koláčovou formu o průměru 20 cm a výšce 5 cm slabě vymažeme máslem. Na dno položíme pečící papír.
- 2Vypeckované olivy dáme do misky a obalíme ve 2 lžících odvážené mouky. Zbývající mouku prosejeme s práškem do pečiva.
- 3Vejce v misce mírně rozšleháme, přidáme cukr, sůl, pepř, postupně všleháme mléko a olivový olej. Do vaječné směsi zapracujeme připravenou mouku, přidáme obalené olivy a zamícháme. Těsto přendáme do koláčové formy a povrch uhladíme.
- 4Koláč pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Po této době zmírníme teplotu na 160 °C a pečeme dalších 15 minut. Po upečení jej necháme chladnout 20 minut ve formě. Poté koláč vyklopíme a necháme zcela vychladnout. Skladujeme v dobře uzavřené nádobě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.