Rychlý pstruh
35 min.
Ingredience
- 30gramůČesnek
- 1decilitrCitronová šťáva
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 400gramůPstruh
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
23 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pstruhy oškrábeme, vykucháme, odstraníme oči, omyjeme studenou tekoucí vodou, následně je osušíme. Celého pstruha citronovou šťávou. Česnek oloupeme, prolisujeme, položíme na talíř, přisypeme sůl, pepř, vše dobře promícháme a pstruha důkladně potřeme - včetně břišní dutiny. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a naskládáme do pstruha.
- 2V pánvi rozpálíme olej, vložíme na ni připraveného pstruha, z obou stran ho opečeme do zlatova.
- 3Upečené pstruhy stáhneme ze sporáku, položíme na mělké oválné talíře a servírujeme s vhodnou přílohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.