Rychlý řízek z vajec

13 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
360 mg
Cukr
985 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větší pánvi si rozehřejeme olej s máslem. V misce trochu rozšleháme vejce se solí a pepřem. Jakmile je omastek dostatečně rozehřátý, posypeme dno plnými 4 lžícemi (25g) strouhanky tak, aby bylo téměř zakryté. Hned na strouhanku vylijeme připravená vejce. Po chvilce je zasypeme stejným množstvým strouhanky a pod poklicí pečeme dozlatova jednu stranu. Pak naběračkou celou vrstvu otočíme a pečeme dozlatova druhou stranu.
  • 2
    Upečený "velký řízek" z pánve vyklopíme na velký mělký talíř, překrojíme ho na 4 díly a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.