Rychlý studený předkrm
15 min.
Ingredience
- 400gramůRajčata
- 1kusOkurka salátová
- 1kusCibule
- 100gramůPórek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 100gramůSezam - semena
- 200gramůOmáčka tatarská
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
59 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme, pokrájíme na kousky a vložíme do misky. Přidáme omytou, na kostky nakrájenou okurku, oloupanou, na tenké proužky rozkrájenou cibuli a na kolečka krájený pórek. Nakonec do misky vložíme omytou, jádřinců zbavenou, na tenké pásky pokrájenou papriku.
- 2Všechnu zeleninu osolíme, opepříme, polijeme olejem a posypeme sezamovým semínky. Přidáme tatarskou omáčku, vše dobře promícháme.
- 3Salát uložíme do lednice, těsně před podáváním rozporcujeme na talíře nebo do salátových misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.