Rychnovský vepřový kotouč
85 min.
Ingredience
- 600mililitrůVoda pitná
- 1000gramůVepřový bok
- 40gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůTuk
- 120gramůVejce slepičí
- 50gramůCibule
- 200gramůOkurky nakládané
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůPárky jemné
- 40gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
70 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
593 mg
Cukr
556 mg
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček zbavený kostí a kůže opláchneme a nakrájíme na plátky. Mírně je naklepeme, potřeme česnekem rozetřeným se solí a opepříme.
- 2Do středu plátku klademe díl oloupaného párku, plátek cibule, díl vařeného vejce a sterilované okurky, pečlivě zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem.
- 3Závitky po všech stranách opečeme na tuku a podlijeme částí vody. Za občasného přelévání pečeme v troubě doměkka.
- 4Měkké závitky vyjmeme a zbavíme je párátek či nití.
- 5Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozšleháme.
- 6Nakonec šťávu podle potřeby dosolíme a povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.