Rychnovský vepřový kotouč

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
70 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
593 mg
Cukr
556 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček zbavený kostí a kůže opláchneme a nakrájíme na plátky. Mírně je naklepeme, potřeme česnekem rozetřeným se solí a opepříme.
  • 2
    Do středu plátku klademe díl oloupaného párku, plátek cibule, díl vařeného vejce a sterilované okurky, pečlivě zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem.
  • 3
    Závitky po všech stranách opečeme na tuku a podlijeme částí vody. Za občasného přelévání pečeme v troubě doměkka.
  • 4
    Měkké závitky vyjmeme a zbavíme je párátek či nití.
  • 5
    Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozšleháme.
  • 6
    Nakonec šťávu podle potřeby dosolíme a povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.