Rýnské mušle

30 min.
Německo

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
911 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
25 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle dobře vypereme, otevřené vyhodíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.
  • 2
    Ve větším kastrolu rozpálíme máslo, přidáme nakrájenou zeleninu a několik minut ji dusíme. Přidáme mušle, víno, bobkový list, sůl, pepř a zakryjeme. Dusíme 8-10 minut, občas kastrolem zatřeseme, ale nemícháme.
  • 3
    Mušle, které se během vaření neotevřou, vyhodíme. K mušlím vmícháme nasekanou petrželku a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.