Rýnské mušle
30 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusPórek
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusPetržel - nať
- 3kilogramyMušle slávky
- 1kusMrkev kořen
- 0,5litrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
911 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
25 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Mušle dobře vypereme, otevřené vyhodíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.
- 2Ve větším kastrolu rozpálíme máslo, přidáme nakrájenou zeleninu a několik minut ji dusíme. Přidáme mušle, víno, bobkový list, sůl, pepř a zakryjeme. Dusíme 8-10 minut, občas kastrolem zatřeseme, ale nemícháme.
- 3Mušle, které se během vaření neotevřou, vyhodíme. K mušlím vmícháme nasekanou petrželku a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.