Rýže dušená

25 min.
Česká republika
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
638 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži přebereme, několikrát propláchneme studenou vodou, spaříme, znovu propláchneme a necháme okapat.
  • 2
    V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme okapanou rýži a lehce ji osmahneme.
  • 3
    Potom rýži zalijeme horkou vodou, osolíme, vložíme cibuli s napíchaným hřebíčkem, zvolna zavaříme a pod poklicí dusíme doměkka.
  • 4
    Nakonec z udušené rýže odstraníme cibuli s hřebíčkem a promícháme ji vidličkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.