Rýže dušená na pepři
35 min.
Ingredience
- 400gramůRýže dlouhozrnná
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej rostlinný
- 4kusyHřebíček
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
2 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
629 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu na rozpálený olej vsypeme propláchnutou rýži, podle chuti opepříme a zprudka orestujeme. Přilijeme tolik osolené vody, aby hladina sahala 3cm nad rýži. Nakonec přidáme oloupanou cibuli, do které jsme zapíchli hřebíčky.
- 2Rýži dusíme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, aby se odpařila všechna voda.
- 3Kastrol vyjmeme z trouby a rýži necháme dojít pod pokličkou ještě několik minut. Podle potřeby můžeme přilít trochu vody.
- 4Podáváme jako přílohu k pokrmům z masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.