Rýže dušená na pepři

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
2 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
629 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrolu na rozpálený olej vsypeme propláchnutou rýži, podle chuti opepříme a zprudka orestujeme. Přilijeme tolik osolené vody, aby hladina sahala 3cm nad rýži. Nakonec přidáme oloupanou cibuli, do které jsme zapíchli hřebíčky.
  • 2
    Rýži dusíme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, aby se odpařila všechna voda.
  • 3
    Kastrol vyjmeme z trouby a rýži necháme dojít pod pokličkou ještě několik minut. Podle potřeby můžeme přilít trochu vody.
  • 4
    Podáváme jako přílohu k pokrmům z masa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.