Rýže napařovaná v lotosových listech

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
12 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
35 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lotosové listy rozbalíme a rozřízneme podél přeložené rýhy na polovinu. Vložíme do hlubšího pekáče a přelijeme horkou vodou tak, aby byly listy ponořené. Necháme je máčet, dokud nezměknou (cca 30 minut).
  • 2
    Do misky vložíme sušené houby, přelijeme teplou vodou a 25 minut necháme namáčet.
  • 3
    Ve vroucí vodě vaříme rýži s celou skořicí, hřebíčkem, kardamomem a solí cca 10 minut. Poté scedíme, vyndáme skořici. Rýži vložíme do mísy.
  • 4
    Našleháme vejce, ve woku rozehřejeme olej a vejce smažíme, dokud nejsou hotová, poté je odstavíme.
  • 5
    Houby přecedíme, vymačkáme z nich vodu, zbavíme je tvrdého středu a nasekáme. Vmícháme je do rýže s uvařenými vejci, sójovou omáčkou, pokrájenou šaltokou, sherry, sezamovým olejem a cukrem.
  • 6
    Lotosové listy vysušíme a rýži rozdělíme na 4 porce. Rýži položíme doprostřed každého listu, zabalíme a vytvarujeme jako alíček. Umístíme na páru a 20 minut necháme přikryté bublat.
  • 7
    Před podáváním odkrojíme vršky lotosových balíčků, aby se rýže odkryla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.