Rýže napařovaná v lotosových listech
100 min.
Ingredience
- 4kusyShiitake houby
- 175gramůRýže dlouhozrnná
- 1kusSkořice celá
- 6kusůKardamom
- 4kusyHřebíček
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceSherry brandy
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaOlej sezamový
- 2kusyList lotosu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
12 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
35 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Lotosové listy rozbalíme a rozřízneme podél přeložené rýhy na polovinu. Vložíme do hlubšího pekáče a přelijeme horkou vodou tak, aby byly listy ponořené. Necháme je máčet, dokud nezměknou (cca 30 minut).
- 2Do misky vložíme sušené houby, přelijeme teplou vodou a 25 minut necháme namáčet.
- 3Ve vroucí vodě vaříme rýži s celou skořicí, hřebíčkem, kardamomem a solí cca 10 minut. Poté scedíme, vyndáme skořici. Rýži vložíme do mísy.
- 4Našleháme vejce, ve woku rozehřejeme olej a vejce smažíme, dokud nejsou hotová, poté je odstavíme.
- 5Houby přecedíme, vymačkáme z nich vodu, zbavíme je tvrdého středu a nasekáme. Vmícháme je do rýže s uvařenými vejci, sójovou omáčkou, pokrájenou šaltokou, sherry, sezamovým olejem a cukrem.
- 6Lotosové listy vysušíme a rýži rozdělíme na 4 porce. Rýži položíme doprostřed každého listu, zabalíme a vytvarujeme jako alíček. Umístíme na páru a 20 minut necháme přikryté bublat.
- 7Před podáváním odkrojíme vršky lotosových balíčků, aby se rýže odkryla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.