Rýže ochucená šafránem

55 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dlouhozrnnou rýži opláchneme pod proudem vody, necháme ji okapat. Šafrán nasypeme do šálku a zalijeme ho 1,5 polévkovou lžící vody. Necháme přibližně 10 minut máčet.
  • 2
    Mezitím připravíme wok, do kterého vložíme Ghee. Přidáme skořici a hřebíčky, orestujeme.
  • 3
    Cibuli zbavíme slupky, nasekáme nadrobno a nasypeme na pánev, vsypeme propláchnutou rýži, opékáme přibližně 5 minut. Potom vlijeme litr horké vody, osolíme, přidáme cukr, kardamom a počkáme,než začne směs vřít. Přilijeme vodu se šafránem.
  • 4
    Nakonec ztlumíme var a za mírné teploty rýži podusíme 25 minut. Musí vsáknout všechnu tekutinu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.