Rýže ochucená šafránem
55 min.
Ingredience
- 200gramůRýže dlouhozrnná
- 60gramůKořeněné máslo Ghee
- 1kusSkořice celá
- 4kusyHřebíček
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaKardamom
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaŠafrán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Dlouhozrnnou rýži opláchneme pod proudem vody, necháme ji okapat. Šafrán nasypeme do šálku a zalijeme ho 1,5 polévkovou lžící vody. Necháme přibližně 10 minut máčet.
- 2Mezitím připravíme wok, do kterého vložíme Ghee. Přidáme skořici a hřebíčky, orestujeme.
- 3Cibuli zbavíme slupky, nasekáme nadrobno a nasypeme na pánev, vsypeme propláchnutou rýži, opékáme přibližně 5 minut. Potom vlijeme litr horké vody, osolíme, přidáme cukr, kardamom a počkáme,než začne směs vřít. Přilijeme vodu se šafránem.
- 4Nakonec ztlumíme var a za mírné teploty rýži podusíme 25 minut. Musí vsáknout všechnu tekutinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.