Rýže po kantonsku
40 min.
Ingredience
- 80mililitrůOlej olivový
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůRýže loupaná
- 50gramůZázvor celý
- 60gramůCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůPórek
- 40gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 50gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
27 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli, pórek a zázvor oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
- 240ml oleje rozpálíme a usmažíme na něm omeletu z rozšlehaným vajec.
- 3Vystydlou omeletu pokrájíme na nudličky, smícháme s pokrájenou šunkou.
- 4Na zbytku oleje osmažíme pokrájenou cibuli, zázvor, pórek, omeletu, šunku a hrášek.
- 5Poté přisypeme vařenou rýži, sůl a pepř.
- 6Necháme 10 minut smažit a poté servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.