Rýže s čekankou a se zelím

70 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
19 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži v sítu propláchneme vodou, pak ji namočíme na 30 minut do půl litru vody, potom slijeme a necháme v sítu okapat.
  • 2
    Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo. Zelí omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky. Čekanku rozčtvrtíme a bez tvrdého středu nakrájíme na jemné nudličky. Omytou bazalku nasekáme na jemno.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme olej a na něm za stálého míchání 5 minut smažíme cibuli a rýži. Pak směs v hrnci zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme přikryté 30 minut. potom přidáme nakrájené zelí, čekanku a rajčata, vše ještě 5 minut povaříme, pak přisypeme bazalku a směs důkladně promícháme.
  • 4
    Uvařenou rýži s přísadami na servírovacích talířích posypeme jemně nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.