Rýže s čekankou a se zelím
70 min.
Ingredience
- 4lžičkyOlej olivový
- 300gramůRýže loupaná
- 2kusyCibule
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 5kusůRajčata
- 2kusyČekanka
- 1hrstBazalka
- 0,5litrVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
19 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Rýži v sítu propláchneme vodou, pak ji namočíme na 30 minut do půl litru vody, potom slijeme a necháme v sítu okapat.
- 2Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo. Zelí omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky. Čekanku rozčtvrtíme a bez tvrdého středu nakrájíme na jemné nudličky. Omytou bazalku nasekáme na jemno.
- 3V hrnci rozehřejeme olej a na něm za stálého míchání 5 minut smažíme cibuli a rýži. Pak směs v hrnci zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme přikryté 30 minut. potom přidáme nakrájené zelí, čekanku a rajčata, vše ještě 5 minut povaříme, pak přisypeme bazalku a směs důkladně promícháme.
- 4Uvařenou rýži s přísadami na servírovacích talířích posypeme jemně nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.