Rýže s chřestem, lusky a paprikou
40 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika žlutá
- 300gramůChřest zelený
- 4kusyCibulka jarní
- 300gramůBrambory
- 200gramůRýže Basmati
- 400mililitrůKokosové mléko
- 3lžičkyKari pasta
- 4lžíceOlej sezamový
- 1špetkaSůl
- 300gramůHrachové lusky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
26 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté papriky rozkrájíme na čtvrtiny, odstraníme z nich semínka a bílá žebra. Nakrájíme je na kousky o rozměrech asi 1 krát 2 centimetry. Cukrové lusky opláchneme proudem tekoucí vody a odřízneme jejich konce. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Potom je oloupeme.
- 2Pod tekoucí vodou opláchneme chřest, oloupeme jej a odkrojíme tužší konce. Očištěný chřest rozkrájíme na kousky dlouhé maximálně 2 centimetry. Jarní cibulky očistíme a nasekáme nadrobno. Uvařené brambory nakrájíme na kostičky o hraně asi 1 centimetr.
- 3Rýži vložíme na síto a proplachujeme ji studenou vodou. Opláchnutou vložíme do většího hrnce a přelijeme osolenou vodou. Na 200 g rýže musíme počítat 400 ml vody. Jakmile začne rýže vřít, ztlumíme plamen a na mírném ohni vaříme přibližně 20 minut.
- 4Ve woku rozpálíme olej a nasypeme na něj zeleninu. Stále ji mícháme a restujeme, aby byla křupavá. Do směsi ve woku zamícháme kari pastu společně s kokosovým mlékem. Lehce osolíme.
- 5Do misek vložíme rýži, zeleninu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.