Rýže s cizrnou a cibulkami
55 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 50gramůCizrna
- 6decilitrůHovězí vývar základní
- 2litryVoda pitná
- 12kusůCibulka jarní
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu přes noc namočíme do studené vody. Pak ji slijeme, zalijeme v hrnci vodou čerstvou a uvaříme doměkka. Uvařenou scedíme přes síto a necháme okapat.
- 2Okapanou cizrnu dáme do hrnce s polovinou přepuštěného másla, promícháme, podlijeme malým množstvím vody a krátce pod pokličkou podusíme.
- 3V hluboké větší pánvi na druhé polovině přepuštěného másla osmahneme cibulky, přidáme propláchnutou okapanou rýži, zalijeme vývarem, opepříme a osolíme. Vše promícháme a vaříme, dokud rýže není měkká.
- 4Uvařenou rýži pak promícháme s cizrnou, dochutíme skořicí, pepřem a solí, znovu důkladně promícháme a prohřejeme.
- 5Tato rýže je vhodná jako příloha především k dušenému hovězímu masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.