Rýže s cizrnou a cibulkami

55 min.
Libanon

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cizrnu přes noc namočíme do studené vody. Pak ji slijeme, zalijeme v hrnci vodou čerstvou a uvaříme doměkka. Uvařenou scedíme přes síto a necháme okapat.
  • 2
    Okapanou cizrnu dáme do hrnce s polovinou přepuštěného másla, promícháme, podlijeme malým množstvím vody a krátce pod pokličkou podusíme.
  • 3
    V hluboké větší pánvi na druhé polovině přepuštěného másla osmahneme cibulky, přidáme propláchnutou okapanou rýži, zalijeme vývarem, opepříme a osolíme. Vše promícháme a vaříme, dokud rýže není měkká.
  • 4
    Uvařenou rýži pak promícháme s cizrnou, dochutíme skořicí, pepřem a solí, znovu důkladně promícháme a prohřejeme.
  • 5
    Tato rýže je vhodná jako příloha především k dušenému hovězímu masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.