Rýže s čočkou a cibulovou omáčkou

60 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
38 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme dostatečným množstvím vody, osolíme, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni přibližně 30 minut, než změkne. Uvařenou scedíme přes síto a necháme okapat.
  • 2
    Rýži propláchneme a necháme v sítu okapat. V hluboké větší pánvi rozehřejeme olej a rýži na něm krátce osmahneme, pak přilijeme 4 dl vody, osolíme, zakryjeme poklicí a na mírném ohni vaříme 15 minut, dokud není měkká. Pak pánev sundáme z ohně a rýži v ní necháme ještě 5 minut přiklopenou stát.
  • 3
    Cibulovou omáčku si připravíme tak, že 2 oloupané cibule nakrájíme na tenké plátky, 2 oloupané stroužky česneku prolisujeme a cibuli i česnek osmažíme na pánvi v 1 dl olivového oleje. Směs pak smícháme metlou s rajčatovým protlakem, přivedeme k varu a krátce provaříme.
  • 4
    Uvařenou čočku přidáme k rýži, promícháme vidličkou, zalijeme omáčkou a znovu důkladně promícháme. Směs necháme na mírném plameni ještě 10 minut prohřát.
  • 5
    Tato rýže je vhodnou přílohou především ke grilovaným rybám a krevetám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.