Rýže s drůbežími játry

80 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
904 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
38 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebranou rýži namočíme na půl hodiny do horké, osolené vody. Poté propláchneme vodou studenou a necháme okapat.
  • 2
    80g másla necháme rozehřát a osmažíme na něm cibulku a piniová semena. Vsypeme okapanou rýži, pokrájené rajče. Vše osolíme, osladíme, zalijeme vývarem a přiklopíme. Vaříme do úplného vstřebání vývaru.
  • 3
    50g másla rozpustíme a necháme na něm osmažit pokrájená játra. Ta později vmícháme do uvařené rýže, povrch posypeme zbytkem másla, přiklopíme a necháme půl hodiny odležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.