Rýže s drůbežími játry
80 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 400gramůRýže loupaná
- 150gramůMáslo čerstvé
- 100gramůJátra drůbeží
- 60gramůRajčata
- 6gramůCukr krupice
- 10gramůOříšky piniové
- 650mililitrůVývar drůbeží
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
904 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
38 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Přebranou rýži namočíme na půl hodiny do horké, osolené vody. Poté propláchneme vodou studenou a necháme okapat.
- 280g másla necháme rozehřát a osmažíme na něm cibulku a piniová semena. Vsypeme okapanou rýži, pokrájené rajče. Vše osolíme, osladíme, zalijeme vývarem a přiklopíme. Vaříme do úplného vstřebání vývaru.
- 350g másla rozpustíme a necháme na něm osmažit pokrájená játra. Ta později vmícháme do uvařené rýže, povrch posypeme zbytkem másla, přiklopíme a necháme půl hodiny odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.