Rýže s fazolemi, zázvorem a restovanými krevetkami

34 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
5 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zmrazené vyloupené krevetky bez střívka vyndáme z lednice přibližně 20 minut před přípravou. Necháme je povolit v pokojové teplotě, pak je dáme do síta, dobře je promyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat a osušíme je.
  • 2
    Sterilované fazole scedíme z nélevu a přimícháme je do horké uvařené rýže. Ještě k rýži přimícháme nadrobno pokrájenou omytou petrželovou nať, hrnec zakryjeme poklicí a rýži uchováme teplou.
  • 3
    Lahůdkovou cibulku a stroužky česneku očistíme a pokrájíme na velmi tenké plátky.
  • 4
    Oloupaný čerstvý zázvor omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm zpěníme cibulku s česnekem, přidáme pokrájený zázvor a vše 1 minutu restujeme. Pak pánev odstavíme z plotny.
  • 5
    V pořádně rozehřáté pánvi si rozpálíme olivový olej, který rozetřeme po celém dnu. Poklademe na ně osušené krevetky tak, aby se vzájemně nepřekrývaly. Krevetky restujeme z jedné strany po 2-3 minutách, jakmile spodní strana krevetek zrůžoví, všechny obrátíme a restujeme je z druhé strany dorůžova. Hotové krevetky mají krásně růžovou, až oranžovou barvu, maso je jasně bílé, nesmí být průhledné. Pánev s krevetkami odstavíme z plotny, ochutíme je solí a citrónovým pepřem. Přidáme k nim restovanou cibulku se zázvorem a zlehka promícháme.
  • 6
    Na talíře dáme porce rýže s fazolkami, k ní poklademe krevetky s restovanou cibulkou a hned teplé servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.