Rýže s hráškem zapečená se sýrem a klobásou
35 min.
Ingredience
- 250gramůKlobása uzená
- 240gramůSýr Moravský bochník 45%
- 240gramůRýže dušená
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20gramůFeferony
- 2kusyVejce slepičí
- 6gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 120gramůOkurky nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
36 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sýr nastrouháme najemno, klobásu nakrájíme na kolečka, nakládaný hrášek scedíme, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme najemno. Pekáček vymažeme máslem, dušenou rýži smícháme s hráškem a vložíme do pekáčku. Poklademe kolečky klobásy, posypeme polovinou sýru, feferonkou, vejce rozkvedláme, osolíme, opepříme a pokrm v pekáčku zalijeme. Nakonec posypeme zbytkem sýra a dáme do trouby zapéct. Zapékáme ve vyhřáté troubě 15 až 20 minut.
- 2Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a doplníme kyselou okurkou nebo čalamádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.