Rýže s krájenou omeletou
65 min.
Ingredience
- 350gramůRýže jasmínová
- 7gramůSůl
- 5decilitrůVoda pitná
- 250gramůShiitake houby
- 150gramůHrášek
- 100gramůBambusové výhonky konzervované
- 100gramůMrkev kořen
- 4kusyVejce slepičí
- 80mililitrůOlej sezamový
- 50gramůPažitka
- 40mililitrůOmáčka ústřicová
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 40mililitrůTamarindová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
28 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
13 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme, necháme okapat a v půl litru osolené vody vaříme 15 - 20 minut, přebytečnou tekutinu slijeme. Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a houby nakrájené nadrobno restujeme tak dlouho, až se všechna tekutina odpaří. Přidáme mrkev pokrájenou na nudličky, okapaný hrášek, bambusové výhonky, 5 minut podusíme, wok odstavíme. Na ploché pánvi usmažíme omeletu z ušlehaných vajec se solí, necháme ji vychladnout a rozkrájíme na proužky. Zeleninu ve woku prohřejeme, smícháme s hotovou rýží, ochutíme omáčkami a šťávou. Rozdělíme na misky, ozdobíme proužky omelety a posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.