Rýže s kuřecími játry, rybízem a oříšky
55 min.
Ingredience
- 1000gramůJátra kuřecí
- 5lžicMáslo čerstvé
- 12kusůŠalotka
- 375gramůRýže loupaná
- 125gramůPetržel - nať
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 100gramůRybíz červený
- 100gramůOříšky piniové
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
27 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá kuřecí játra nakrájíme na malé kousky. V kastrolu rozehřejeme máslo a zprudka na něm osmahneme oloupanou, nasekanou šalotku. Přidáme játra a chvíli smažíme.
- 2Rýži propláchneme a spolu s vývarem přidáme do kastrolu. Přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna vaříme asi 30 minut za občasného promíchání.
- 3Když je rýže měkká, vmícháme nasekanou petrželku, omytý rybíz a nakonec piniové oříšky. Podle chuti osolíme.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.