Rýže s masem a fazolemi na mexický způsob
55 min.
Ingredience
- 400gramůKrůtí prsa
- 1kusKlobása - Čabajka
- 100gramůŠunka krůtí
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 500gramůFazole červené sterilované
- 300gramůDlouhozrnná rýže
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 500mililitrůVoda pitná
- 3špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
24 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omytá krůtí prsa osušíme a pokrájíme na tenké nudličky, dlouhé asi 4 cm. Klobásu nakrájíme na kolečka. Šunku pokrájíme na hranolky silné do 1cm a dlouhé jako maso. Očištěnou cibuli se stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Omytou, velmi mladou zelenou fazolku překrojíme 2-3x. Červené konzervované fazole scedíme a necháme okapat. Dlouhozrnnou rýži dobře promyjeme v sítu.
- 2Ve velké hluboké pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme kuřecí nudličky, za stálého míchání maso orestujeme (1min), přimícháme česnek, kolečka klobásy a za stálého míchání opékáme. Postupně přidáme pokrájenou šunku, pak fazolky a nakonec rýži. Vše zalijeme horkou vodou, promícháme se solí, pepřem a když se směs začne vařit, snížíme teplotu a pod poklicí vaříme 20 minut. Voda by měla být vsáknuta do rýže, které by měla být uvařená, měkká.
- 3Do rýže s masem zamícháme červené fazole, prohřejeme je, podle chuti rýži dosolíme a hned servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.