Rýže s mletým masem na kari
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceKopr čerstvý
- 250gramůRýže loupaná
- 300gramůHovězí maso zadní
- 200gramůRajčata
- 200gramůHrášek
- 1lžičkaKari koření
- 1lžíceOlej rostlinný
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
9 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou a spařenou rýži vsypeme na část rozehřátého oleje, zalijeme ji vývarem, dusíme do měkka.
- 2Omyté maso nakrájíme na kousky a umeleme. Na zbylém oleji zpěníme kari koření a jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso a osmahneme. Podlijeme trochou vývaru, dusíme 25 minut.
- 3Rajčata spaříme, oloupeme a přidáme k masu spolu s hráškem. Vše osolíme a podusíme.
- 4Na mísu navršíme dušenou rýži, obložíme masem se zeleninou, povrch posypeme nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.