Rýže s paprikou a šafránem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
34 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky zbavené semen a bílých žeber nakrájíme na kostičky. Rýži nasypeme do síta, důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    V hrnci zahřejeme máslo a opečeme na něm lehce kmín. Přidáme šafrán a rýži. Pečeme, než zesklovatí. Vložíme hrozinky, papriky a lehce osolíme. Přilijeme 700 ml vody a při mírné teplotě necháme 20 minut vařit.
  • 3
    Na suché pánvi opražíme piniová semena a nahrubo nasekáme oříšky.
  • 4
    Rýži podle chuti osolíme a opepříme, přimícháme ořechy a piniová semena. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.