Rýže s paprikou a šafránem
40 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika žlutá
- 400gramůRýže basmati
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaKmín římský
- 2lžíceHrozinky
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel kudrnka
- 2lžíceOříšky piniové
- 50gramůOřechy vlašské
- 50gramůOřechy lískové
- 700mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
34 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Papriky zbavené semen a bílých žeber nakrájíme na kostičky. Rýži nasypeme do síta, důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2V hrnci zahřejeme máslo a opečeme na něm lehce kmín. Přidáme šafrán a rýži. Pečeme, než zesklovatí. Vložíme hrozinky, papriky a lehce osolíme. Přilijeme 700 ml vody a při mírné teplotě necháme 20 minut vařit.
- 3Na suché pánvi opražíme piniová semena a nahrubo nasekáme oříšky.
- 4Rýži podle chuti osolíme a opepříme, přimícháme ořechy a piniová semena. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.