Rýže s uzenou rybou
40 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 300gramůRýže Basmati
- 2kusyCibulka jarní
- 600gramůHalibut uzený
- 0,25kusPažitka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 125gramůSmetana na vaření
- 2lžičkyKurkuma
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
37 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
813 mg
Postup přípravy
- 1Podle návodu uvaříme rýži. Uvaříme vejce natrvdo a pažitku s cibulkou nakrájíme na kroužky.
- 2Tři vařená vejce jemně nasekáme, čtvrté rozkrájíme na dílky a dáme stranou, použijeme jej na ozdobu.
- 3Nakrájíme na kousky uzenou rybu a krátce ji podusíme na pánvi s rozehřátým máslem.
- 4Přidáme smetanu, kurkumu a povaříme. Rybu vyjmeme, vložíme do pánve uvařenou rýži a důkladně promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme cibulky, vejce a pažitku.
- 5Do misek naservírujeme rýži, na kterou položíme rybu a ozdobíme nakrájeným vejcem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.