Rýže se šafránem a medem

35 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kardamom a šafrán rozmícháme v 0,5 dl vody.
  • 2
    Rýži důkladně v sítu opláchneme pod proudem studené vody.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, osolíme ji a přidáme rýži. Než se začne voda vařit, několikrát rýži promícháme, pak ji nepřiklopenou vaříme 8 až 10 minut. Potom vidličkou do rýže vmícháme med. Přebytečnou vodu slijeme.
  • 4
    V hluboké pánvi rozehřejeme máslo (nejlépe přepuštěné), přidáme rýži s medem a rozpuštěný šafrán s kardamomem. Rýži zamícháme a obrácenou stranou vařečky do ní uděláme několik otvorů. Přiklopíme ji pokličkou a na velmi mírném ohni dusíme přibližně 15 až 20 minut.
  • 5
    Tato rýže je vhodnou přílohou ke grilovaným rybám nebo pečenému skopovému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.