Rýže se šafránem a ocásky garnátů

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1088 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
29 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci uvedeme do varu kuřecí vývar. V osolené vařící vodě povaříme hrášek, dokud není měkký. Jemně nasekáme cibuli, oloupeme ocásky garnátů a odstraníme černé střívko.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme cibuli. Přisypeme rýži, smažíme.
  • 3
    Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit. Přilijeme vařící kuřecí
  • 4
    vývar, přidáme šafrán, za častého míchání rýži uvaříme. Vmícháme máslo a hrášek.
  • 5
    Ocásky garnátů osolíme, opepříme a smažíme cca 2 minuty. Přidáme spařená a oloupaná rajčata, vše podusíme. Rýži podáváme ozdobenou ocásky garnátů v omáčce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.