Rýže se šafránem a ocásky garnátů
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 60gramůŠafrán
- 350gramůRýže jasmínová
- 100gramůHrášek
- 200gramůRajčata
- 1decilitrVíno bílé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1litrVývar drůbeží
- 800gramůGarnát obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1088 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
29 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci uvedeme do varu kuřecí vývar. V osolené vařící vodě povaříme hrášek, dokud není měkký. Jemně nasekáme cibuli, oloupeme ocásky garnátů a odstraníme černé střívko.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme cibuli. Přisypeme rýži, smažíme.
- 3Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit. Přilijeme vařící kuřecí
- 4vývar, přidáme šafrán, za častého míchání rýži uvaříme. Vmícháme máslo a hrášek.
- 5Ocásky garnátů osolíme, opepříme a smažíme cca 2 minuty. Přidáme spařená a oloupaná rajčata, vše podusíme. Rýži podáváme ozdobenou ocásky garnátů v omáčce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.