Rýže se slávkami v omeletě
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyCeler bulvový
- 1kusPórek
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůRýže loupaná
- 1000gramůMušle slávky
- 8kusůVejce slepičí
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
882 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
43 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Slávky dobře omyjeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, očištěný celer a pórek krájíme nadrobno.
- 2Cibuli a celer smažíme na 40g másla asi 5 minut, přidáme mušle a 5 lžic vody, vše vaříme pod pokličkou 10 minut, občas zatřeseme hrncem. Slijeme, šťávu zachytíme.
- 3Pórek podusíme na 40g másla asi 3 minuty, přidáme rýži a dusíme ještě 1 minutu. Šťávu dolijeme vodou na 500 ml, zalijeme jí rýži. Přivedeme k varu,uvařenou rýži necháme pod pokličkou ještě 10 minut táhnout, osolíme, opepříme.
- 4Ze slávek vyjmeme maso a přimícháme k rýži.
- 5Vejce rozkvedláme se solí a pepřem, usmažíme 4 omelety, naplníme je rýží s mušlemi.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.