Rýže se špenátem a vejci

50 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
28 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchneme a scedíme špenátové listy, osušíme utěrkou a nakrájíme na půlku. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut a scedíme. Na hlubší pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a uvařený špenát zprudka osmahneme, přidáme mléko, osolíme, opepříme, povaříme pár minut. Do jiného hrnce dáme vodu, rýži a 4 lžíce másla, vaříme 20 minut na mírném ohni, až je rýže hotová. Na dno dortové formy vsypeme polovinu rýže, na ni dáme polovinu špenátu a ještě jednou to celé zopakujeme. Trochu přitlačíme vrstvy ke dnu formy a vzápětí vyklopíme na velký talíř. Na zbytku másla osmažíme plátky uzeného a volská oka, v toustovači opečeme plátky toastového chleba. Na talíř klademe plátek chleba, uzené a nakonec volské oko.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.