Rýže se švestkami a ořechy
80 min.
Ingredience
- 160gramůRýže loupaná
- 70gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr krupice
- 1špetkaCitronová kůra
- 1kusVanilkový lusk
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůČokoláda hořká
- 20gramůOřechy lískové pražené
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 250gramůŠvestky
- 20gramůStrouhanka
- 10gramůCukr vanilka
- 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Rýži přebereme, propláchneme, spaříme a zalijeme mlékem. Přivedeme k varu, uvaříme kaši a necháme vychladnout.
- 2Mezitím v míse smícháme 50 g másla s cukrem, žloutky, citronovou kůrou a vyškrábnutým vanilkovým luskem. Přidáme vychladlou rýži, nastrouhanou čokoládu, pražené strouhané oříšky a sníh ušlehaný z bílků.
- 3Nákypovou formu vymažeme zbytkem másla a vysypeme strouhankou. Vlijeme polovinu těsta, rozetřeme, poklademe polovinami vypeckovaných švestek a přelijeme zbytkem hmoty.
- 4V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Rozdělíme na talíře, posypeme cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.