Rýže se švestkami a ořechy

80 min.
Česká republika
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži přebereme, propláchneme, spaříme a zalijeme mlékem. Přivedeme k varu, uvaříme kaši a necháme vychladnout.
  • 2
    Mezitím v míse smícháme 50 g másla s cukrem, žloutky, citronovou kůrou a vyškrábnutým vanilkovým luskem. Přidáme vychladlou rýži, nastrouhanou čokoládu, pražené strouhané oříšky a sníh ušlehaný z bílků.
  • 3
    Nákypovou formu vymažeme zbytkem másla a vysypeme strouhankou. Vlijeme polovinu těsta, rozetřeme, poklademe polovinami vypeckovaných švestek a přelijeme zbytkem hmoty.
  • 4
    V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Rozdělíme na talíře, posypeme cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.