Rýže se sýrem a smetanou
50 min.
Ingredience
- 350gramůRýže loupaná
- 40gramůSádlo škvařené
- 2kusyHřebíček
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 60gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2lžícePažitka
- 900mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
117 mg
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži vložíme do kastrolu, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a přidáme sádlo a hřebíček. Přivedeme rychle k varu a nádobu odstavíme. Rýži zvolna udusíme v troubě.
- 2Do hotové rýže zamícháme nastrouhaný sýr a promícháme ji s nahřátou smetanou.
- 3Nakonec přidáme drobně nakrájenou pažitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.