Rýže se zeleninou a ořechy

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
21 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
26 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hřebíček, skořici a kardamom vložíme do plátěného sáčku. Propláchnutou rýži s kořením vaříme v 1l osolené vody asi 20 minut, scedíme a koření vyjmeme.
  • 2
    Oloupanou cibulku a mrkev nakrájíme na kolečka a spolu s nasekanými kešu oříšky, mandlemi a na kostičky nakrájenými meruňkami opékáme asi 10 minut na oleji. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Přidáme uvařenou rýži, nastrouhaný zázvor a scezenou cizrnu. Zvolna restujeme asi 5 minut.
  • 3
    Pokrm upravíme na talíře a podáváme s jogurtem smíchaným s nasekanou mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.