Rýže se zeleninou a ořechy
55 min.
Ingredience
- 2kusyHřebíček
- 1kusSkořice celá
- 4kusyKardamom
- 300gramůRýže Basmati
- 4kusyMrkev kořen
- 6kusůCibulka jarní
- 25gramůOřechy Kešu
- 75gramůMeruňky sušené
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín římský
- 1lžíceZázvor celý
- 200gramůCizrna konzervovaná
- 1lžíceMáta
- 500gramůJogurt bílý
- 25gramůMandle plátky
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
21 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
26 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Hřebíček, skořici a kardamom vložíme do plátěného sáčku. Propláchnutou rýži s kořením vaříme v 1l osolené vody asi 20 minut, scedíme a koření vyjmeme.
- 2Oloupanou cibulku a mrkev nakrájíme na kolečka a spolu s nasekanými kešu oříšky, mandlemi a na kostičky nakrájenými meruňkami opékáme asi 10 minut na oleji. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Přidáme uvařenou rýži, nastrouhaný zázvor a scezenou cizrnu. Zvolna restujeme asi 5 minut.
- 3Pokrm upravíme na talíře a podáváme s jogurtem smíchaným s nasekanou mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.