Rýže se zelím a slaninou.
45 min.
Ingredience
- 400gramůRýže dušená
- 40gramůSádlo škvařené
- 40gramůCibule
- 50gramůSlanina vepřová
- 80gramůZelí hlávkové bílé
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 150mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, zelí nakrouháme nebo pokrájíme nahrubo. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme nudličky slaniny a krátce opečeme. Přidáme cibuli, osmahneme a nakonec přiložíme zelí. Podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, hrnec zakryjeme pokličkou a dusíme 30 minut. Odkryjeme, přimícháme dušenou rýži, necháme vsáknout vodu a odstavíme.
- 2Podáváme jako přílohu k pečenému tučnému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.