Rýže smažená s garnáty
45 min.
Ingredience
- 300gramůRýže dlouhozrnná
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceOmáčka ústřicová
- 1lžíceSardelová pasta
- 200gramůVodní kaštany v nálevu
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceŘeřicha
- 2lžičkySůl
- 700mililitrůVoda pitná
- 250gramůGarnát obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
11 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve vařící osolené vodě uvaříme rýži a udržujeme ji teplou.
- 2Každé vejce rozšleháme zvlášť se dvěma lžičkami studené vody, solí a pepřem. Rozpálíme ve woku 2 lžíce oleje. Přilijeme první vejce, necháme jej v klidu smažit, dokud neztuhne. Vyndáme omeletu na prkénko a zopakujeme s druhým vejcem. Poté omelety nakrájíme na čtverce o straně 3 cm.
- 3Zbylý olej rozehřejeme ve woku, přidáme pokrájené jarní cibulky a česnek a minutu smažíme. Přidáme pokrájené žampiony a dvě minuty smažíme. Vmícháme sardelovou a ústřicovou omáčku, přidáme vodní kaštany, sůl, pepř a garnáty a vše povaříme 2 minuty.
- 4Vmícháme vařenou rýži a minutu smažíme. Přidáme řeřichu a čtverečky omelety a smažíme 2 minuty. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.