Rýže smažená v ananasu
30 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 1kusCibule
- 0,5kusCeler řapíkatý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaKmín mletý
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 250gramůRýže dušená
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
- 25gramůOřechy Kešu
- 1kusCibulka jarní
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1kusAnanas
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Ananas překrojíme po délce na polovinu, vykrojíme dužinu, aby vznikly 2 mušle ve tvaru lodičky. Dužinu nakrájíme na kostky a uchováme 125 g. Zbylé množství dáme stranou.
- 2Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej, osmahneme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, nakrájený celer a smažíme. Poté vmícháme kmín, koriandr a nakrájené žampiony. Přidáme kostky ananasu a vařenou rýži a zamícháme. Vmícháme cukr, sůl, kešu oříšky a sójovou omáčku. Rýži mícháme, aby se prohřála.
- 3Lžící přemístíme rýži do ananasových lodiček, ozdobíme nakrájenou jarní cibulkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.