Rýže Sultan Resat
85 min.
Ingredience
- 300gramůRýže loupaná
- 80gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMaso mleté - mix
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 650mililitrůVývar drůbeží
- 60gramůCibule
- 1krajícVeka
- 20gramůTuk
- 30mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
34 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
636 mg
Postup přípravy
- 1Přebranou rýži namočíme na půl hodiny do horké vody, poté slijeme a rýži propláchneme vodou studenou. Zalijeme 650 ml vývaru, necháme vařit do úplného vyvaření tekutiny.
- 2Mleté maso smícháme s nadrobno pokrájenou cibulí, pepřem, solí a navlhčenou žemlí. Směs dobře promícháme a vytváříme z ní malé kuličky, které opékáme na rozpáleném tuku. Přidáme rajčatový protlak a trochu vody, povaříme 15 minut.
- 3Hotovou omáčku s masem servírujeme s kopečkem rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.