Rýže Sultan Resat

85 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
34 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
636 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebranou rýži namočíme na půl hodiny do horké vody, poté slijeme a rýži propláchneme vodou studenou. Zalijeme 650 ml vývaru, necháme vařit do úplného vyvaření tekutiny.
  • 2
    Mleté maso smícháme s nadrobno pokrájenou cibulí, pepřem, solí a navlhčenou žemlí. Směs dobře promícháme a vytváříme z ní malé kuličky, které opékáme na rozpáleném tuku. Přidáme rajčatový protlak a trochu vody, povaříme 15 minut.
  • 3
    Hotovou omáčku s masem servírujeme s kopečkem rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.