Rýže vařená ve vývaru
35 min.
Ingredience
- 1200mililitrůVývar drůbeží
- 200gramůRýže loupaná
- 30gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Rýži nasypeme do jemného cedníku a propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme chvilku okapat. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme rýži a zvolna dusíme, až se odpaří voda z oplachování. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 18-20 minut. Voda by se měla vsáknout, pokud ne, slijeme ji.
- 2Rýži podáváme jako přílohu k drůbeži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.