Rýže z africké kuchyně

35 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme horkou vodou, potom je přelijeme studenou a oloupeme je. Nakrájíme na malé kousky, zatím necháme stranou.
  • 2
    Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a v kastrůlku na rozehřátém oleji a másle osmahneme dozlatova. K cibuli přidáme připravená rajčata, podlijeme trochou vody, prohřejeme a rajčata rozmačkáme.
  • 3
    Rýží propláchneme ve studené a potom v horké vodě. Opranou rýží přisypeme k cibuli, zalijeme zbytkem vody. Vše osolíme, opepříme, zamícháme a přivedeme k varu. Rýži přiklopíme poklici a na mírném ohni dusíme 15 minut doměkka.
  • 4
    Měkkou rýží stáhneme ze sporáku a pod poklici necháme trochu dojít.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.