Rýže z africké kuchyně
35 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme horkou vodou, potom je přelijeme studenou a oloupeme je. Nakrájíme na malé kousky, zatím necháme stranou.
- 2Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a v kastrůlku na rozehřátém oleji a másle osmahneme dozlatova. K cibuli přidáme připravená rajčata, podlijeme trochou vody, prohřejeme a rajčata rozmačkáme.
- 3Rýží propláchneme ve studené a potom v horké vodě. Opranou rýží přisypeme k cibuli, zalijeme zbytkem vody. Vše osolíme, opepříme, zamícháme a přivedeme k varu. Rýži přiklopíme poklici a na mírném ohni dusíme 15 minut doměkka.
- 4Měkkou rýží stáhneme ze sporáku a pod poklici necháme trochu dojít.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.