Rýže zapečená s rajčaty a kukuřicí

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži uvaříme v dostatečném množství vařící vody. Uvařenou slijeme s necháme v sítu okapat. Sterilovanou kukuřici slijeme s necháme také okapat. Sýr nastrouháme najemno.
  • 2
    Jarní cibulky omyjeme, nakrájíme i se zelenou natí na tenké plátky a krátce osmažíme v pánvi na lžíci rozehřátého oleje.
  • 3
    Rýži v míse smícháme s osmaženou cibulkou, kukuřicí, rajčaty i s nálevem a polovinou nastrouhaného sýru. Směs důkladně opepříme a osolíme.
  • 4
    Zapékací formu vymastíme, rozložíme do ní rýži s přísadami a posypeme ji zbylým sýrem.
  • 5
    Zapákáme 25 až 30 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.