Rýže zapečená s rajčaty a kukuřicí
60 min.
Ingredience
- 400gramůRýže loupaná
- 4kusyCibulka jarní
- 2lžíceOlej olivový
- 250gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme v dostatečném množství vařící vody. Uvařenou slijeme s necháme v sítu okapat. Sterilovanou kukuřici slijeme s necháme také okapat. Sýr nastrouháme najemno.
- 2Jarní cibulky omyjeme, nakrájíme i se zelenou natí na tenké plátky a krátce osmažíme v pánvi na lžíci rozehřátého oleje.
- 3Rýži v míse smícháme s osmaženou cibulkou, kukuřicí, rajčaty i s nálevem a polovinou nastrouhaného sýru. Směs důkladně opepříme a osolíme.
- 4Zapékací formu vymastíme, rozložíme do ní rýži s přísadami a posypeme ji zbylým sýrem.
- 5Zapákáme 25 až 30 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.