Rýžová kaše s černými sezamovými semeny
310 min.
Ingredience
- 180gramůRýže loupaná
- 1,5litryVoda pitná
- 95gramůSezam - semena
- 2,2lžičkySůl
- 5lžicOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
71 mg
Postup přípravy
- 1Rýži namočíme na 2 hodiny do studené vody, a potom ji necháme v sítu okapat. Černá sezamová semena propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
- 2Na rozpálený olej na pánev vsypeme sezamová semena a pražíme je asi 40 minut na mírném plameni. Opražená semena rozmixujeme v mixéru s vodou a scedíme je. Okapanou rýži také rozmixujeme s vodou a přecedíme ji. Scezenou rýži vsypeme do hrnce s vodou, za občasného míchání přivedeme k varu a dále ji dusíme asi 20 minut. Poté k rýži přisypeme sezamová semena a vaříme ještě asi 5 minut. Na závěr rýžovou kaši ochutíme solí a krátce povaříme.
- 3Kaši servírujeme teplou, v miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.