Rýžová kaše s medem
25 min.
Ingredience
- 750mililitrůVoda pitná
- 240gramůRýže loupaná
- 120gramůMed včelí
- 100gramůMandle plátky
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCitronová kůra
- 4kusyHřebíček
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaŠafrán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Vodu s medem uvedeme do varu a sebereme pěnu. Přisypeme rýži a vaříme ji doměkka.
- 2Před koncem varu přidáme citronovou šťávu a kůru, špetku šafránu a hřebíček.
- 3Uvařenou kaši nalijeme do mističek a necháme vychladnout. Před podáváním dezert posypeme nasekanými mandlemi a skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.