Rýžová kaše s višněmi
50 min.
Ingredience
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 1kusVanilkový lusk
- 1lžičkaCitronová kůra
- 180gramůRýže neloupaná (Natural)
- 400gramůVišně
- 50gramůOřechy vlašské
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžíceMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Mléko nalijeme do hrnce a necháme vzkypět spolu s vydlabaným vanilkovým luskem a dření z lusku, s citronovou kůrou a propláchnutou rýží. Zvolna vaříme doměkka a podle potřeby přilijeme mléko.
- 2Potom odstraníme vanilkový lusk a do měkké rýže vmícháme omyté, vypeckované višně a nasekané ořechy.
- 3Kaši podle chuti osladíme medem a okořeníme skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.