Rýžová pánev se zeleninou a ananasem
35 min.
Ingredience
- 250gramůZelí čínské
- 2kusyCibule
- 1kusZázvor celý
- 100gramůShiitake houby
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžíceOlej sezamový
- 1lžičkaCukr třtinový
- 400gramůRýže jasmínová
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůAnanas
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
11 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Rýži si uvaříme den předem. Ananasovou dužinu nakrájíme na malé kostičky. Zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme také na kostičky. Oloupanou cibuli rozpůlíme a pokrájíme na tenké nudličky. Česnek a zázvor najemno nasekáme. Houby očistíme, odřízneme třeně a větší kloboučky rozpůlíme.
- 2Ve woku rozpálíme oba druhy oleje a osmahneme na něm cibuli a česnek. Přidáme ananas, zelí, houby, cukr a za stálého míchání cca 5 minut restujeme. Poté přilijeme vývar. Rýži promícháme a přidáme k zelenině. Na silném ohni ještě 3-4 minuty opékáme. Dochutíme pepřem, sójovou omáčkou, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.