Rýžová polévka s kaštany
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůKaštany jedlé
- 60gramůRýže loupaná
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1,5litryVývar z hovězích kostí
- 2lžícePažitka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
26 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na poloviční dávce másla zpěníme omytou rýži, přilijeme vývar (nejlépe ze Schwyzu – viz samostatný recept), k tomu přidáme očištěné kaštany a vaříme 20 minut.
- 2Na druhé polovině másla mezitím zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, kterou před podáváním naservírujeme do talířů.
- 3Na každou porci nasypeme strouhaný sýr a sekanou pažitku. Případně ještě podle chuti dokořeníme pepřem a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.