Rýžová polévka s mrkví a hráškem
35 min.
Ingredience
- 1200mililitrůVoda pitná
- 2kusyPolévkové kostky Vitana
- 80gramůRýže předvařená (parboiled)
- 160gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 60gramůMrkev kořen
- 20gramůPažitka
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
113 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přisypeme předvařenou rýži, osolíme, opepříme, přidáme dvě polévkové kostky Vitana a mrkev nakrájenou na kolečka. Povaříme 15 minut.
- 2Do hlubokých talířů dáme vždy dvě lžíce nakládaného hrášku a zalijeme horkou polévkou. Každou porci posypeme posekanou pažitkou a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.